<<  Март 2024  >>
 Понеделник  Вторник  Среда  Четврток  Петок  Сабота  Недела 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

algasan

НАСТАВЕН ЧАС ЗА АУТДОР СПОРТОВИ ВО ПРИЛЕП - PRILEP - THE HEART OF ADVENTURE

Форумот за авангардна креативност(ФАК) заедно со Сојузот на училишен спорт, спортско-качувачкиот клуб Златоврв, клубот за екстремни спортови Скај рајдерс и учениците од основните училишта Кочо Рацин, Кире Гаврилоски, Блаже Конески, Рампо Левката, Добре Јованоски и Гоце Делчев реализираа наставен час за аутдор спортови во Прилеп.

Часот се одржа во просторијата на киното Мис Стон, а истиот вклучуваше презентација на спортовите: планински велосипедизам, даунхил, алпинизам, болдеринг и параглајдинг при што беше изложена и целокупната потребна опрема за практикување на овие спортови во природа. Презентери беа професорите по спорт и спортски активности Златко Спиркоски, Христо Белакапоски и Здравко Ристески, а предавањата беа поткрепени со видео материјал.
Целта на ова интересно дружење е учениците да се запознаат со овие адреналински спортови кои се активни на територијата на Прилеп и земаат се поголем замав привлекувајќи учесници од многу земји и да се предизвика интерес кај најмладите за активност во природа.

15095606 1189668307777368 2281166751783142308 N
15107373 1189667701110762 4159585418192959542 N
15109365 1189668007777398 7125526060707003720 N
15134562 1189667431110789 8713695817948536620 N
15134589 1189667421110790 4785795643342954956 N
15134627 1189668254444040 7735522232532560962 N
15134660 1189668247777374 7491256613542976575 N
15135760 1189668174444048 7615303271705763049 N
15137505 1189667374444128 227372700581685582 O
15170820 1189668181110714 6945737061951699944 N
15171271 1189668001110732 3269721016975969194 N
15178229 1189668257777373 4116866107171669306 N
15178291 1189667501110782 2037831437725536291 N
15178312 1189667367777462 5086929340570230462 N
15178940 1189668051110727 3119150869777776080 N
15181298 1189667417777457 361204088972327018 N
15192620 1189667511110781 7416433722814145139 N
15219631 1189667371110795 6779285284607261891 N
15220169 1189667694444096 3454009405677876770 N
15230571 1189667514444114 6942766276154171461 N
15230705 1189668064444059 2285124589992917964 N
15230708 1189667697777429 4583280269882694162 N
15230783 1189667864444079 1457663662034010921 N
15232267 1189668067777392 8416570297033982470 N
15232286 1189668324444033 1848659792195160586 N
15241213 1189668184444047 754430465050070501 N
15241409 1189667861110746 1735696744928249895 N
15253396 1189667857777413 5457596694679230387 N
15253561 1189668004444065 2389755322320821834 N