Добре дојдовте на страниците на Туристичко - информативниот водич на Прилеп, градот во кој ќе бидете срдечно пречекани од неговите гостопримливи жители. Тука ќе најдете информации за најзначајните карактеристики и знаменитости за повеќевековното потоење на Прилеп.

<<  Октомври 2022  >>
 Понеделник  Вторник  Среда  Четврток  Петок  Сабота  Недела 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

algasan

SLACKLINE

slackline

Slackline е релативно нова и брзорастечка гранка штоја развива  уметноста на одење по јаже. Прилеп со своите природни убавини и геоморфолошки карактеристики ги привлече вљубениците во оваа хард кор дисциплина, кои своите вештини ги презентираат пред локалното население .

Здружението Slackline се занимава со истражување на спортската култура и културата на движењето на телото и преку физичка и ментална вежба , на забавен начин се обидува  да се задржи креативноста за здрав и подобар живот.За оваа целтие спроведуваат работилници и курсеви за рамнотежа, произведуваат и продаваат опрема, а организираати различни социјални настани, предавања и вежби.

Мотото на Slackline е- забава, спорт и медитација во истовреме.