Добре дојдовте на страниците на Туристичко - информативниот водич на Прилеп, градот во кој ќе бидете срдечно пречекани од неговите гостопримливи жители. Тука ќе најдете информации за најзначајните карактеристики и знаменитости за повеќевековното потоење на Прилеп.

<<  Септември 2023  >>
 Понеделник  Вторник  Среда  Четврток  Петок  Сабота  Недела 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

algasan

МАРИОВО - ВЕЛОСИПЕДСКИ МАРАТОН

mariovo maraton

АДРЕНАЛИН!!! СТРАСТ!!! АВАНТУРА!!!

Ова се трите збора што го опишуваат нашиот маратон. Мариово е неисцрпна инспирација кога се работи за планинскиот велосипедизам. Токму затоа го избравме овој регион за организирање на велосипедски настан којште се одржува секоја година во последниот викенд во Мај.

АСФАЛТ!!! ОФ-РОУД!!! РЕКИ!!! КАРПИ!!! СИНГЛ ТРАК!!!

Ваквиот терен не привлече во Мариово.

Нашата цел е запознавање на нашата татковина преку организирање на велосипедски тури во најмалку познатите краеви, како Мариово. Целта е да се однесат луѓето што е можно подалеку од градот за да ја запознаат Македонија, и себе самите, од друг аспект. Најнепознатиот терен во Македонија им го правиме поблизок. Мариово е најретко населениот регион во Европаи е одличен терен за запознавање на предел досега познат само за малкумина.

Целиот настан ги вклучува и двата дена од викендот. Во сабота се поставува камп кадешто престојуваат и се дружат велосипедистите. Тоа е одлична можност да поминат повеќе време на отворено.

ПОВЕЛЕТЕ ВО НЕПОЗНАТОТО МАРИОВО!!!

Повеќе инфо на: http://www.veloevropa.mk/