<<  November 2023  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

algasan

НАСТАВЕН ЧАС ЗА АУТДОР СПОРТОВИ ВО ПРИЛЕП - PRILEP - THE HEART OF ADVENTURE

Форумот за авангардна креативност(ФАК) заедно со Сојузот на училишен спорт, спортско-качувачкиот клуб Златоврв, клубот за екстремни спортови Скај рајдерс и учениците од средните училишта Гимназија Мирче Ацев, СОУ Ристе Ристески Ричко, СОУ Ѓорче Петров, СОУ Кузман Јосифовски Питу и СОУ Орде Чопела продолжија со своите активности и реализираа уште еден наставен час за аутдор спортови во Прилеп.

Часот се одржа во просторијата на киното Мис Стон, а истиот вклучуваше презентација на спортовите: планински велосипедизам, даунхил, алпинизам, болдеринг и параглајдинг при што беше изложена и целокупната потребна опрема за практикување на овие спортови во природа. Презентери беа професорите по спорт и спортски активности Златко Спиркоски, Христо Белакапоски и Здравко Ристески, а предавањата беа поткрепени со видео материјал.
Целта на ова интересно дружење е учениците да се запознаат со овие адреналински спортови кои се активни на територијата на Прилеп и земаат се поголем замав привлекувајќи учесници од многу земји и да се предизвика интерес кај нив за активност во природа. 
За успешната реализација упатуваме голема благодарност за поддршката до професорите по спорт и спортски активности: Златко Думбалоски, Благојче Илиески, Борче Спиркоски, Ице Тошески, Александар Ѓоргиоски, Кирил Овезоски, Ристо Јачев, Жане Дисоска, Бранко Дисоски, Кети Зероска, Тони Стевананџија, Тони Атанасоски...

15178147 1196997100377822 5177865221187100243 N
15192777 1196997420377790 8775715303868492532 N
15202587 1196997650377767 8281266602725523406 N
15203193 1196997493711116 3971265498892467063 N
15219993 1196997097044489 4617178048355020204 N
15230615 1196997173711148 643687496458252782 N
15230733 1196997160377816 143175075915098190 N
15232122 1196997163711149 689509695088603634 N
15232150 1196997310377801 7687541403832782828 N
15241888 1196997513711114 5228697914147765067 N
15253516 1196997197044479 1291954436303995625 N
15267632 1196997440377788 7899987094066077593 N
15267888 1196997103711155 1347967271216446437 N
15283949 1196997613711104 720054959631195903 N
15283965 1196997540377778 7596132349401312433 N
15284192 1196997307044468 4353830472249131023 N
15317858 1196997653711100 2370406813476519227 N
15317916 1196997293711136 1979694220202138883 N
15319198 1196997433711122 697632520093540558 N
15319219 1196997590377773 5330853160289328551 N
15319240 1196997607044438 9140951480295731405 N
15326554 1196997207044478 4427354067549482120 N
15327362 1196997203711145 1327420546541819669 N